Yolalan Şeh.Jan.Üst Çavuş Kaan Şen Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi´nde belirlenen haklardan yararlanabilen, eğitimde fırsat eşitliği sağlayan, öğrenmeyi öğrenebilen, araştıran, sorgulayan, dil, din, etnik grup ayrımı gözetmeksizin bütün bireylere eşit hak tanıyan bir toplumun oluşumunu sağlamak

Misyon: * Milli Eğitimin temel ilkeleri doğrultusunda çağdaş eğitim hizmetini; çağdaş ve demokratik çizgide yürütmek, *Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde ve yeteneklerini herkese kanıtlayabilecek biçimde hazırlamak *Öğrencilerimizin kişilikleri gelişmiş, üretken ve iyi bir yurttaş olarak yetişmeleri için gerekli önlemleri almak, *Öğrencilerimizin gereksinim duyduğu spor, sanat, gezi, kültür, sosyal etkinlik gibi faaliyetleri yaygınlaştırmak, bu yönde ortamlar oluşturmak, *Öğretmenlerimizin eğitim alanındaki yenilikleri takip etmelerini sağlamak, *Öğretmenlerimizin, velilerimizin ve destek personellerimizin yasalarla çizilmiş özlük haklarını takip etmek, kullanabilmelerini sağlamak.

Başarılar: Okulumuz geçtiğimiz yıllarda Bitlis Hikmet Kiler Fen Lisesine, Tatvan Anadolu Öğretmen Lisesine ve Bitlis Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesine öğrenciler göndermiştir.

Saatler: Ders sabah saat 08:30 da başlamaktadır. Öğleden sonra 15:20 da ders sona ermektedir.
Isınma: Okulumuz ve lojmanlarımız kaloriferle ısınmaktadır.
Yabancı Dil: ingilizce
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://yolalanybo.meb.k12.tr

Adres - Yeni mah. Belediye Küme Evler NO 7 Yolalan Beldesi Bitlis / Merkez

Yatakhane Koğuşu :1
Öğretim Şekli :Okulumuz tam gün öğretim şeklindedir.

Yerleşim Yeri - Yolalan Beldesi

Adres - Yeni mah. Belediye Küme Evler NO 7 Yolalan Beldesi Bitlis / Merkez

Ulaşım Bitlis iline, Hizan ve Tatvan ilçelerine minibüs bulunmaktadır. Okulumuz yol üstünde bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Bitlis ilimizin Yolalan Beldesinde bulunmaktadır. Bitlis´e 35 km, Hizan ilçesine 15 km, Tatvan ilçesine 35 km uzaklıktadır.